Hvorfor er elektrolytiske kondensatorer polariserede?
Hvorfor er elektrolytiske kondensatorer polariserede?

Video: Hvorfor er elektrolytiske kondensatorer polariserede?

Video: Hvorfor er elektrolytiske kondensatorer polariserede?
Video: 960000 мкФ - суперконденсаторная батарея 12 В 2024, Kan
Anonim

Elektrolytiske kondensatorer er polariseret komponenter på grund af deres asymmetriske konstruktion og skal betjenes med en højere spænding (dvs. mere positiv) på anodethanen på katoden til enhver tid. Af denne grund er anodeterminalen markeret med et plustegn og katoden med et minustegn.

Også spurgt, er kondensatorer polariserede?

Keramik, glimmer og noget elektrolytisk kondensatorer er ikke- polariseret . Du vil også nogle gange høre folk kalde dem "bipolære" kondensatorer . EN polariseret ("polær") kondensator er en type kondensator der har implicit polaritet - det kan kun forbindes på én måde i et kredsløb. Polariserede kondensatorer er generelt elektrolytiske midler.

Og hvorfor er det nødvendigt at tilslutte en elektrolytisk kondensator med korrekt polaritet? Hvis polaritet er vendt, strømretningen i anode ændres, og oxidlaget får en strøm i baglæns retning. Den tillader denne strøm, da den er imod strømmen under dens dannelse.

Hvorfor bruges elektrolytiske kondensatorer på denne måde?

EN kondensator kan også fungere som AC-modstand. Især aluminium elektrolytiske kondensatorer er Brugt i mange applikationer som en afkobling kondensatorer at filtrere eller omgå uønskede forspændte AC-frekvenser til jorden eller for kapacitiv kobling af audio AC-signaler. Så er dielektrikumet Brugt kun til blokering af DC.

Er filmkondensatorer polariserede?

Generelt, film kondensatorer er ikke polariseret , så de to terminaler er udskiftelige. Der er to forskellige plasttyper film kondensatorer , lavet med to forskellige elektrodekonfigurationer: Metalliseret filmkondensatorer er lavet af to metalliserede film med plastik film som dielektrikum.

Anbefalede: