Hvorfor er tropisk jord rød?
Hvorfor er tropisk jord rød?

Video: Hvorfor er tropisk jord rød?

Video: Hvorfor er tropisk jord rød?
Video: ТАЙНЕРСКАЯ ДОРОЖНАЯ ПОЕЗДКА | Мы - Дэвисы 2024, April
Anonim

Latosol er et navn givet til jord fundet under tropisk regnskove med et relativt højt indhold af jern- og aluminiumoxider. Det rød farven kommer fra jernoxiderne i jord . De er dybe jord , ofte 20-30m dybe, hvorimod podsols er 1-2m dybe.

På samme måde kan du spørge, hvad er tropisk rød jord?

Tropisk rød jord De findes i ækvatoriale klimaer og er et resultat af kemisk forvitring. Forvitring nedbryder jernoxidet (rusten) i jord giver den en rødlig farve. Det er en meget frugtbar jord indtil skovrydning og kraftig nedbør hurtigt udvasker den.

For det andet, hvad forårsager rød jord? Deres farve skyldes hovedsageligt jernoxider, der forekommer som tynde belægninger på jord partikler, mens jernoxidet forekommer som hæmatit eller som vandholdigt jernoxid, er farven rød og når det forekommer i hydratform som limonit jord får en gul farve.

Derfor, hvorfor er tropisk regnskovsjord rød?

Grundlæggende forsures den kraftige regn af rådnende vegetation på junglebunden. Denne sure regn udvasker derefter alle mineraler og næringsstoffer fra jord . Det resterende jord er rig på oxider, især jern, som giver den dens typiske rød farve. Dette er en af grundene til at skære ned regnskov er så dårlig.

Hvorfor er tropisk jord sur?

Tropisk skove er vores planets lunger. Tropisk jord er ofte fattige og surt , for en stor del på grund af årtusinder af voldsom regn, der har udvasket næringsstoffer og organisk materiale ud af jord , en proces kaldet lixiviation.

Anbefalede: