Hvilken retning bevæger solsystemet sig?
Hvilken retning bevæger solsystemet sig?

Video: Hvilken retning bevæger solsystemet sig?

Video: Hvilken retning bevæger solsystemet sig?
Video: How Earth REALLY moves in space! 2024, April
Anonim

Det sol i sin bane rejser væk fra Sirius og mod stjernen Vega. Så hvis du står udenfor i skumringen eller mørkets frembrud med ryggen mod Sirius – vendt mod nordvest, Vegas retning på det tidspunkt – vil du vende den retning, vores solsystem bevæger sig gennem Mælkevejsgalaksen.

Hvad angår dette, hvilken retning bevæger Mælkevejen sig?

Toppen af Solens vej, eller solspidsen, er den retning, som Sol rejser gennem rummet i Mælkevejen. Den generelle retning af Solens galaktiske bevægelse er mod stjernen Vega nær stjernebilledet Hercules, i en vinkel på omkring 60 himmelgrader i forhold til retningen af det galaktiske center.

Bevæger vores galakse sig på samme måde? Det Mælkevejen sidder ikke stille, men roterer konstant. Som sådan, det arme er bevæger sig gennem rummet. Det sol og det solsystemet rejser med dem. Det solsystemet kører med en gennemsnitshastighed på 515.000 mph (828.000 km/t).

Bevæger solsystemet sig også?

Orbit og Rotation Vores solsystem er bevæger sig med en gennemsnitlig hastighed på 450.000 miles i timen (720.000 kilometer i timen). Men selv ved denne hastighed tager det os omkring 230 millioner år at lave en komplet bane rundt om Mælkevejen. Solen roterer, når den kredser om Mælkevejens centrum.

Hvordan ved vi, at jorden bevæger sig?

Mere end 400 år efter Galileos første teleskopiske observationer er vi mere sikre end nogensinde på, at Jorden bevæger sig gennem rummet. Hele himlen - og alle stjernerne i den - snurrer rundt om jorden med en periode på 24 timer, hvilket får stjernerne til at skifte position, mens vi observerer det fra jorden.

Anbefalede: