Hvad er den nærmeste by til paricutin?
Hvad er den nærmeste by til paricutin?

Video: Hvad er den nærmeste by til paricutin?

Video: Hvad er den nærmeste by til paricutin?
Video: GUANAJUATO MEXICO | Is THIS the MOST BEAUTIFUL City in Mexico? 2024, Marts
Anonim

Parícutin. Dette er den seneste accepterede revision, revideret den 5. marts 2020. Parícutin (eller Volcán de Parícutin , også fremhævet Paricutín) er en keglevulkan, der ligger i det mexicanske delstaten Michoacán , i nærheden af by Uruapan og omkring 322 kilometer (200 mi) vest for Mexico By.

Hvad gør paricutin til noget særligt?

Det er et af verdens syv naturlige vidundere. Den er berømt, fordi den er den yngste vulkan, der dannes på den nordlige halvkugle, og udvikler sig i en bondes kornmark. Lavastrømmen fra vulkanen kvælede de mexicanske landsbyer Paricutin og San Juan Parangaricutiro.

For det andet, hvor hurtigt voksede paricutin? Efterhånden som bomberne og lapillierne bygger sig op omkring bunden af udbruddet, danner de en stejl kegleform, der ofte omtales som en scoria eller slaggkegle. På lidt mere end 24 timer keglen af Paricutin vulkan havde vokset til over 165 fod (50m). Inden for seks dage mere havde den fordoblet den højde.

Deraf, vil paricutin bryde ud igen?

I 1952 udbrud sluttede og Parícutin gik stille og nåede en endelig højde på 424 meter over kornmarken, hvorfra den blev født. Vulkanen har været stille siden. Som de fleste slaggkegler, Parícutin er en monogenetisk vulkan, hvilket betyder, at den vilje aldrig bryde ud igen.

Hvad er den yngste vulkan i verden?

Paricutín

Anbefalede: