Er platin en væske?
Er platin en væske?

Video: Er platin en væske?

Video: Er platin en væske?
Video: Spændingsrækken 2024, April
Anonim

hvornår væske (ved m.p.) 2800 m/s (ved r.t.) Platin er et kemisk grundstof med symbolet Pt og atomnummer 78. Det er et tæt, formbart, duktilt, meget ureaktivt, ædle, sølvhvide overgangsmetal.

Folk spørger også, er platin et fast eller flydende?

Elementer kan klassificeres ud fra deres fysiske tilstande (States of Matter) f.eks. gas fast eller flydende. Dette element er et fast stof. Platin er klassificeret som et "overgangsmetal", som er placeret i gruppe 3 - 12 i det periodiske system.

Man kan også spørge, hvordan bruges platin? Platin er vidt udbredt Brugt som katalysator for kemiske reaktioner. Platin er Brugt inden for smykker, dekoration og tandarbejde. Metallet og dets legeringer er også Brugt til elektriske kontakter, fine modstandsledninger og medicinske/laboratorieinstrumenter. En legering af platin og kobolt er Brugt at producere stærke permanente magneter.

Ligeledes, hvad er klassificeringen af platin?

Platin er det tredje element i den tiende kolonne i det periodiske system. det er klassificeret som overgangsmetal. Platin atomer har 78 elektroner og 78 protoner med 117 neutroner i den mest udbredte isotop. Det anses for at være et ædelmetal sammen med sølv og guld.

Er platin en leder?

En god leder af elektricitet, platin er også formbar (kan dannes uden at gå i stykker) og duktil (kan deformeres uden at miste styrke). Platin betragtes som et biologisk kompatibelt metal, fordi det er ugiftigt og stabilt, så det ikke reagerer med eller påvirker kropsvæv negativt.

Anbefalede: