Hvordan adskiller en trapez sig fra en firkant?
Hvordan adskiller en trapez sig fra en firkant?

Video: Hvordan adskiller en trapez sig fra en firkant?

Video: Hvordan adskiller en trapez sig fra en firkant?
Video: Sådan udskifter du selv dine afbrydere og stikkontakter 2024, April
Anonim

Både en firkant og en trapez indeholder 4 sider og vinkler, der summerer til 360. Kvadrater har lige store sider og vinkler, den indeholder også to sæt modsatte parallelle sider. Trapezoider har et sæt parallelle sider.

Spørgsmålet er også, er en firkant et trapez ja eller nej?

Ingen . For at en firkant skal være en trapez , skal den have præcis ét par parallelle sider. En ret trapez har derfor præcis ét par rette vinkler. Dog en firkant ville være et ret parallelogram (som er den nuværende definition af et rektangel).

For det andet, hvad har en firkant og en trapez til fælles? De er begge firkantede, så begge to har fire sider. Det firkantet har to par parallelle sider, mens den trapez kun har et par parallelle sider. Så vi kan sige, at begge disse former også har et par parallelle sider ind almindelige.

Spørgsmålet er også, kan en firkant og trapez have samme areal?

Som vi viste i et tidligere afsnit, vi kan dele a firkant eller en firkant i to trekanter. Dette giver os, at areal af en trekant er halvdelen af areal af firkanten med samme base og højde. EN trapez er en firkant med to parallelle sider. Begge parallelle sider kaldes baser.

Hvorfor kan et kvadrat ikke være et trapez?

EN kvadrat kan ikke være en trapez fordi a firkant kan kun have fire rette vinkler og to par parallelle sider. EN trapez har kun et par parallelle sider.

Anbefalede: