Hvad er heltal og rationelle tal Hvordan tegnes punkter på en koordinatplan?
Hvad er heltal og rationelle tal Hvordan tegnes punkter på en koordinatplan?

Video: Hvad er heltal og rationelle tal Hvordan tegnes punkter på en koordinatplan?

Video: Hvad er heltal og rationelle tal Hvordan tegnes punkter på en koordinatplan?
Video: Hastigheds og accelerationsvektorer 2024, Kan
Anonim

Som vi sagde, point på den koordinatplan er repræsenteret som (a, b), hvor a og b er rationelle tal . Rationelle tal er tal der kan skrives som en brøk, p/q, hvor p og q er heltal . Vi kalder en x- koordinere af punktet og vi kalder b for y- koordinere af punktet.

Når man tager dette i betragtning, hvad er en rationel koordinat?

EN rationelle koordinater er en koordinater i rummet, hver af dem koordinater er rationel ; det vil sige koordinater af punktet er elementer af feltet af rationel tal. For eksempel er (2, -78/4) en rationel punkt i 2-dimensionelt rum, da 2 og -78/4 er rationel tal.

For det andet, hvordan finder man koordinaterne for et punkt? Til finde ud af koordinaterne for et punkt i koordinere system gør du det modsatte. Begynd kl punkt og følg en lodret linje enten op eller ned til x-aksen. Der er dit x- koordinere . Og gør så det samme, men følg en vandret linje for at finde y- koordinere.

Spørgsmålet er også, hvordan man konstruerer et koordinatplan?

Til skabe et koordinatplan , start med et ark graf- eller gitterpapir. Tegn derefter en vandret linje. Denne linje kaldes x-aksen og bruges til at lokalisere værdier af x. For at vise, at aksen faktisk fortsætter evigt i begge retninger, skal du bruge små pilespidser i hver ende af linjen.

Hvad er et eksempel på et koordinatplan?

EN koordinatplan består af to tallinjer, der skærer hinanden, den ene løber vandret, den anden løber lodret. Den vandrette tallinje på a koordinatplan er kendt som x-aksen. Den lodrette tallinje på a koordinatplan er kendt som y-aksen.

Anbefalede: