Hvilken proces er ansvarlig for positionseffektvariation?
Hvilken proces er ansvarlig for positionseffektvariation?

Video: Hvilken proces er ansvarlig for positionseffektvariation?

Video: Hvilken proces er ansvarlig for positionseffektvariation?
Video: David Hand: Ai, Dark Data, LLMs, Peer Review 2024, Kan
Anonim

Position - effekt variation (PEV) resulterer, når et gen normalt i euchromatin er sidestillet med heterochromatin ved omlejring eller transposition. Når heterochromatin-emballage spredes over heterochromatin/euchromatin-grænsen, forårsager det transkriptionel silencing i et stokastisk mønster.

I overensstemmelse hermed, hvad er positionseffekten i genetik?

Positionseffekt er effekt på ekspressionen af et gen, når dets placering i et kromosom ændres, ofte ved translokation. Dette er blevet godt beskrevet i Drosophila med hensyn til øjenfarve og er kendt som positionseffekt variegation (PEV).

Desuden, hvad er heterochromatin vs euchromatin? Den største forskel mellem heterochromatin og euchromatin er det heterochromatin er en sådan del af kromosomerne, som er en fast pakket form og er genetisk inaktive, mens euchromatin er en oprullet (løst) pakket form af kromatin og er genetisk aktive.

Heraf, hvor findes heterochromatin?

Heterochromatin er normalt lokaliseret til periferien af kernen.

Hvordan påvirker ændring af position resultaterne?

Positionseffekt er effekt på ekspressionen af et gen, når dets placering i et kromosom er lave om . Fænotypen er godt karakteriseret ved ustabil ekspression af et gen, der resultater i den røde øjenfarve.

Anbefalede: