Hvordan tildeler man en RS-konfiguration til en Fischer-projektion?
Hvordan tildeler man en RS-konfiguration til en Fischer-projektion?

Video: Hvordan tildeler man en RS-konfiguration til en Fischer-projektion?

Video: Hvordan tildeler man en RS-konfiguration til en Fischer-projektion?
Video: Как подключить HDTV к вашей звуковой системе или домашнему кинотеатру для чайников 2024, Kan
Anonim

Hvis kurven går med uret, vil konfiguration er R; hvis kurven går mod uret, vil den konfiguration er S. For at få nummer-fire prioriteret substituent øverst i Fischer projektion , skal du bruge et af de to tilladte træk i den anden figur.

Spørgsmålet er også, hvordan tildeler du R- og S-konfiguration?

Efter at alle dine substituenter er blevet prioriteret på den rigtige måde, kan du nu navngive/mærke molekylet R eller S . Sæt den lavest prioriterede substituent bagerst (stiplet linje). Bestem om retningen fra 1 til 2 til 3 med uret eller mod uret.

Man kan også spørge, hvordan kan du se, om en Fischer-projektion er chiral? At lave en Fischer projektion , ser du en chiral centrere, så to substituenter kommer ud af planet til dig, og to substituenter går tilbage i planet, som vist her. Derefter chiral centrum bliver et kryds på Fischer projektion . Hvert kryds på en Fischer projektion er en chiral centrum.

På samme måde, hvordan går du fra Fischer-projektion til obligationslinje?

For at konvertere Fischer projektion til en bindingslinje formel du tegner bare en zig-zag linje med seks kulstofatomer. Så sætter du en aldehydgruppe ved C-1 og OH grupper på hver af de andre fem carbonatomer. Bemærk, at bindingslinje formel giver ingen stereokemisk information.

Hvad er forskellen mellem enantiomerer og diastereomerer?

Der er to typer stereoisomerer- enantiomerer og diastereomerer . Enantiomerer indeholde chiral centre, der er spejlbilleder og ikke kan overlejres. Diastereomerer indeholde chiral centre, der ikke kan overlejres, men som IKKE er spejlbilleder. Der kan være mange flere end 2 afhængigt af antallet af stereocentre.

Anbefalede: