Hvilken gas opfører sig mest som en ideel gas?
Hvilken gas opfører sig mest som en ideel gas?

Video: Hvilken gas opfører sig mest som en ideel gas?

Video: Hvilken gas opfører sig mest som en ideel gas?
Video: Не купайтесь в контрастном душе. Измените качество крови, и тромбы сами рассосутся. 2024, Kan
Anonim

helium

Tilsvarende, hvordan bestemmer man, hvilken gas der opfører sig mest ideelt?

Generelt, a gas opfører sig mere som en ideel gas ved højere temperatur og lavere tryk, da den potentielle energi på grund af intermolekylære kræfter bliver mindre signifikant sammenlignet med partiklernes kinetiske energi, og størrelsen af molekylerne bliver mindre signifikant sammenlignet med det tomme rum mellem dem.

Ved også, opfører ch4 eller ccl4 sig mere som en ideel gas? Ved høj temperatur, gasser opfører sig mere som en ideel gas . Den potentielle energi på grund af intermolekylær kraft bliver mindre signifikant sammenlignet med den kinetiske energi af partiklerne. Forbindelsen CH4 opfører sig mere som en ideel gas sammenlignet med CCl4 ved en temperatur på 400K.

Opfører co2 sig derfor som en ideel gas?

Så nej, carbondioxid er ikke en ideel gas fordi det har tiltrækkende og frastødende kræfter mellem partikler, gas partikler har et volumen, og kollisionerne er ikke elastiske. Generelt set en rigtig gas tilgange ideelt adfærd ved høje temperaturer og lave tryk.

Hvilken gas ville opføre sig mindst ideelt?

Du leder efter en gas med den mindst mulige molekyler , og de lavest mulige intermolekylære kræfter. Det er helium . EN helium molekyle består af et enkelt lille atom, og van der Waals dispersionskræfter er så lave, som det er muligt for dem at være.

Anbefalede: