Hvor kom navnet Boron fra?
Hvor kom navnet Boron fra?

Video: Hvor kom navnet Boron fra?

Video: Hvor kom navnet Boron fra?
Video: Советские актеры и их дети/СТАЛИ ПРЕСТУПНИКАМИ И УБИЙЦАМИ 2024, Kan
Anonim

Den første næsten ren bor var produceret i 1909 af den amerikanske kemiker Ezekiel Weintraub. Hvor blev bor få det navn ? Det navn bor kommer fra mineralet borax som får sit navn fra det arabiske ord "burah". Bor har to stabile og naturligt forekommende isotoper.

Med hensyn til dette, hvad er oprindelsen af navnet bor?

Borax's navn kommer fra den arabiske buraq, betyder "hvid." Bor blev først delvist isoleret i 1808 af de franske kemikere Joseph L. Gay-Lussac og L. J. Thénard og uafhængigt af Sir Humphry Davy i London.

hvem opdagede først bor? Joseph Louis Gay-Lussac Humphry Davy Louis Jacques Thénard

I forhold til dette, hvor findes bor?

Bor er ikke til stede i naturen i elementær form. Det findes kombineret i borax, borsyre, kernit, ulexit, colemanit og borater. Vulkanisk kildevand indeholder nogle gange borsyrer. Borater udvindes i OS , Tibet , Chile og Kalkun , med verdensproduktion på omkring 2 millioner tons om året.

Hvad bruges bor i?

Bor er et mineral, der findes i fødevarer og miljø. Folk tager bor kosttilskud som medicin. Bor er anvendes til opbygning af stærke knogler, behandling af slidgigt, som en hjælp til at opbygge muskler og øge testosteronniveauet og til at forbedre tankeevner og muskelkoordination.

Anbefalede: