Hvilke byggesten danner en DNA-molekylequizlet?
Hvilke byggesten danner en DNA-molekylequizlet?

Video: Hvilke byggesten danner en DNA-molekylequizlet?

Video: Hvilke byggesten danner en DNA-molekylequizlet?
Video: BIO-torsdag: Metylering av DNA og proteiner - både skadelig og nødvendig 2024, Kan
Anonim

En nitrogenholdig base er simpelthen en nitrogenholdig molekyle der har de samme kemiske egenskaber som en base. De er særligt vigtige, da de udgør byggesten af DNA og RNA: adenin, guanin, cytosin, thymin og uracil.

Simpelthen så, hvilke byggesten danner et DNA-molekyle?

DNA er lavet af kemiske byggesten kaldet nukleotider . Disse byggeklodser er lavet af tre dele: a fosfat gruppe, en sukker gruppe og en af fire typer af nitrogenbaser . For at danne en DNA-streng, nukleotider er forbundet i kæder, med fosfat og sukker grupper skiftevis.

Ved også, hvad er byggestenene i DNA og RNA? Nukleotider er byggestenene i DNA og RNA. Et nukleotid indeholder et sukker med fem kulstofatomer, en nitrogenholdig base og en fosfatgruppe.

På samme måde kan du spørge, hvad er byggestenene i DNA-quizlet?

DNA består af små stykker eller byggesten kendt som nukleotider , som har tre komponenter . Hvad er de tre komponenter ? Hver side af DNA-molekylet er "komplementær" til hinanden. Det betyder, at hver af nitrogenbaserne har en specifik base, som den danner par med.

Hvad er byggestenene i DNA-monomerer?

Alle nukleinsyrer er opbygget af de samme byggesten (monomerer). Kemikere kalder monomererne " nukleotider ." De fem stykker er uracil, cytosin thymin, adenin og guanin. Uanset hvilken naturfagsklasse du går i, vil du altid høre om ATCG, når du ser på DNA.

Anbefalede: