Hvad er Saturns udseende?
Hvad er Saturns udseende?

Video: Hvad er Saturns udseende?

Video: Hvad er Saturns udseende?
Video: Diving into Saturn's Rings 2024, Kan
Anonim

Struktur og overflade

Saturn er en gaskæmpe som Jupiter. Det er for det meste lavet af brint og helium. Saturn har en tyk atmosfære. Saturn har et dejligt sæt med syv hovedringe med mellemrum imellem dem

Så hvad er Saturns farver?

Saturn selv er lavet af ammoniak-is og metangas. Den lille mørke plet på Saturn er skyggen fra Saturns månen Enceladus. NASA/ESA Hubble-rumteleskopet har leveret billeder af Saturn i mange farver , fra sort-hvid, til orange, til blå, grøn og rød.

Ved også, hvordan blev Saturn opdaget? Den første observation af Saturn gennem et teleskop blev lavet af Galileo Galilei i 1610. Hans første teleskop var så råt, at han ikke var i stand til at skelne planetens ringe; i stedet troede han, at planeten kunne have ører eller to store måner på hver side af den.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er Saturn lavet af?

Saturn er ikke fast som Jorden, men er i stedet en kæmpe gasplanet. det er lavet op af 94 % brint, 6 % helium og små mængder metan og ammoniak. Brint og helium er hvad de fleste stjerner er lavet af . Det menes, at der kan være en smeltet, stenet kerne på størrelse med Jorden dybt inde Saturn.

Hvad er størrelsen på Saturn?

58, 232 km

Anbefalede: