Hvad er et forhold mellem linjer og cirkler?
Hvad er et forhold mellem linjer og cirkler?

Video: Hvad er et forhold mellem linjer og cirkler?

Video: Hvad er et forhold mellem linjer og cirkler?
Video: Skæring mellem cirkel og linje 2024, April
Anonim

EN linje kan have tre typer relationer med en cirkel … (1) A linje kan skære en cirkel på to adskilte punkter på dens omkreds. Sikken en linje kaldes en Sekant. (2) A linje kan røre ved en cirkel kun kl en punkt på dens omkreds.

Tilsvarende, hvad er en sekantlinje i en cirkel?

Sekantlinjer . EN sekantlinje er en linje der skærer en cirkel på to punkter. Hver sekantlinje indeholder derfor en akkord af cirkel den skærer sig.

Kan en linje desuden skære en cirkel i 3 punkter? I lighed med Haralds bevis tegner du en radius fra midten af cirkel til hvert punkt, hvor linje skærer det cirkel . Klart vi kan 't har et tredje punkt af vejkryds fordi der ikke kan være 3 distinkt point langs den, det linje lige langt fra C.

Hvad er i denne forbindelse det matematiske navn på en lige linje, der rører cirklen?

Tangent linjer til cirkler . I euklidisk plangeometri, en tangent linje til en cirkel er en linje at rører ved cirklen på præcis et tidspunkt, aldrig ind i kredsens interiør.

Skærer linjen cirkel?

Cirkel - Linjekryds . I geometri, en linje møde a cirkel i præcis ét punkt er kendt som en tangent linje , mens a linje møde a cirkel i præcis to punkter i kendt som en sekant linje (Rhoad et al. 1984, s. 429).

Anbefalede: