Kan du bruge sin og cos på ikke retvinklede trekanter?
Kan du bruge sin og cos på ikke retvinklede trekanter?

Video: Kan du bruge sin og cos på ikke retvinklede trekanter?

Video: Kan du bruge sin og cos på ikke retvinklede trekanter?
Video: Non Right angled Trigonometry, the Sine and Cosine rules. 2024, Kan
Anonim

Overvej en anden ikke - retvinklet trekant , mærket som vist med sidelængder x og y. Vi kan udlede en nyttig lov, der kun indeholder cosinus fungere. Cosinusloven kan bruges til at finde målet for en vinkel eller en side af en ikke - retvinklet trekant hvis vi ved: tre sider og ingen vinkler.

Efterfølgende kan man også spørge, kan sinus bruges på en ikke retvinklet trekant?

Loven om Sines kan være Brugt at løse skråt trekanter , som er ikke - retvinklede trekanter . I henhold til lov om Sines , forholdet mellem målingen af en af vinklerne og længden af dens modsatte side er lig med de to andre forhold mellem vinkel måle til modsatte side. Der er tre mulige tilfælde: ASA, AAS, SSA.

For det andet, kan du lave Sohcahtoa på ikke-retvinklede trekanter? Hvordan er trigonometri brugt på ikke - ret vinklet trekanter ? Til gør det her, der er to regler, Sinus-reglen og Cosinus-reglen. Sinusreglen er a/Sin A = b/Sin B = c/Sin C. Sinusreglen bruges, når du enten har vlaue af to vinkler og en side, eller to sider og en vinkel modsat en af disse sider af en trekant.

Udover dette, virker cosinusforholdet med ikke-retvinklede trekanter?

Trigonometriske funktioner er defineret for en retvinklet trekant , men det betyder ikke, at de kun arbejde til retvinklede trekanter ! For eksempel er der love, der arbejde til ikke - retvinklede trekanter . Disse er kendt som sinusloven og loven om cosinus . C^2 = A^2 + B^2 fordi cosinus på 90 grader er 0.

Hvad er sinusreglen for trekant?

Det Sinusregel Sinusloven ( sinus reglen ) er en vigtig Herske relaterer siderne og vinklerne af evt trekant (det behøver ikke at være retvinklet!): Hvis a, b og c er længderne af siderne modsat vinklerne A, B og C i a trekant , så: a = b = c. sinA sinB sinC.

Anbefalede: