Hvordan ser grafen for en andengradsligning ud?
Hvordan ser grafen for en andengradsligning ud?

Video: Hvordan ser grafen for en andengradsligning ud?

Video: Hvordan ser grafen for en andengradsligning ud?
Video: GCSE Maths - What are Quadratic Graphs? #76 2024, Kan
Anonim

Det graf af en kvadratisk fungere er en U- formet kurve kaldet en parabel. Det måske tegnet ved at plotte løsninger til ligning , ved at finde toppunktet og bruge symmetriaksen til at plotte udvalgte punkter, eller ved at finde rødderne og toppunktet. Standardformen for en andengradsligning er.

Hvad angår dette, hvordan ser grafen for en kvadratisk ud?

Det graf af en kvadratisk fungere er en U- formet kurve kaldet en parabel. Tegnet på koefficienten a af kvadratisk funktion påvirker, om kurve åbner op eller ned. X-opsnapper er de punkter, hvor parablen krydser x-aksen.

For det andet, hvad er K i standardform? f (x) = a(x - h)2 + k , hvor (h, k ) er parablens toppunkt. FYI: Forskellige lærebøger har forskellige fortolkninger af referencen " standard formular " af en kvadratisk funktion. (h, k ) er parablens toppunkt, og x = h er symmetriaksen.

Heraf, hvordan ved du, om en graf er kvadratisk?

Hvis forskellen er konstant, den kurve er lineær. Hvis forskellen er ikke konstant, men det andet sæt af forskelle er konstant, den grafen er kvadratisk . Hvis forskellene følger et mønster svarende til y-værdierne kurve er eksponentiel. Se eksemplerne nedenfor for klarhed.

Hvad er formen af en parabel?

I matematik, en parabel er en plan kurve, som er spejlsymmetrisk og tilnærmelsesvis U-formet.

Anbefalede: