Hvilken transformation bærer den ligesidede trekant over på sig selv?
Hvilken transformation bærer den ligesidede trekant over på sig selv?

Video: Hvilken transformation bærer den ligesidede trekant over på sig selv?

Video: Hvilken transformation bærer den ligesidede trekant over på sig selv?
Video: Equilateral triangle sides and angles congruent | Congruence | Geometry | Khan Academy 2024, April
Anonim

bærer den ligesidede trekant på sig selv . Så disse er de korrekte rotationssvarvalg: rotation på 120° mod uret. rotation 120° med uret.

Med dette for øje, hvilken transformation bærer en Pentagon på sig selv?

Dette skyldes, at den almindelige femkant har rotationssymmetri, og egin{align*}72^circend{align*} er det mindste antal grader, du kan rotere femkant for at bære det på sig selv.

Man kan også spørge, hvilken transformation vil bære en regulær ottekant på sig selv? 1 Ekspertsvar An Oktagon har 8 sider. For at dreje Octagon på sig selv , vi skal rotere hver af disse sider til en tilstødende side. Det vil sige (1/8) af en hel cirkelsving. En cirkel har 360° og (1/8)360° = 45°.

Hvilken transformation ville følgelig bære en firkant på sig selv?

1) a afspejling over en af dens diagonaler en 90° rotation med uret omkring dens centrum 30 a 180° rotation om en af dens hjørner a afspejling over den vinkelrette halveringslinje på den ene side Side 16 Skalafaktor= billedoriginal 1.

Hvilken transformation vil kortlægge et billede på sig selv?

En figur i planet har rotationssymmetri, hvis figuren kan afbildes på sig selv med en rotation mellem 0° og 360° omkring midten af figuren. Figuren kan roteres fra oprindelsen og kortlægges på sig selv.

Anbefalede: