Hvad er dobbelt opførsel af elektromagnetisk stråling?
Hvad er dobbelt opførsel af elektromagnetisk stråling?

Video: Hvad er dobbelt opførsel af elektromagnetisk stråling?

Video: Hvad er dobbelt opførsel af elektromagnetisk stråling?
Video: 🔴 Dual Behaviour of Matter || de Broglie's Hypothesis || Chemistry for Class 11 in Hindi 2024, April
Anonim

EM-stråling er såkaldt, fordi den har elektriske og magnetiske felter, der samtidigt svinger i planer, der er indbyrdes vinkelrette på hinanden og på udbredelsesretningen gennem rummet. ✓ Elektromagnetisk stråling har dobbelt natur : dens udviser bølgeegenskaber og partikelegenskaber (foton).

På samme måde bliver det spurgt, hvad er dual Behavior matter?

Materiens dobbelte adfærd betyder, at materialepartikler på atomær skala i nogle tilfælde opfører sig som partikler og i nogle tilfælde opfører sig som bølger. Det betyder, at nogle fænomener relateret til partikel kun kan forklares, hvis vi glemmer dens partikel natur og betragte det som en bølge.

Udover ovenstående, hvad er den grundlæggende kilde til elektromagnetisk stråling? Det grundlæggende kilde til elektromagnetisk stråling er oscillerende elektriske ladninger, som udsender oscillerende elektriske og magnetiske felter.

På denne måde, hvad er elektromagnetisk stråling i kemi?

Elektromagnetisk stråling er en form for energi, der produceres ved oscillerende elektrisk og magnetisk forstyrrelse eller ved bevægelse af elektrisk ladede partikler, der rejser gennem et vakuum eller stof.

Hvad er lysets dobbelte natur?

Det lysets dobbelte natur betyder, at i nogle eksperimenter, lys opfører sig som en bølge. I andre forsøg, lys opfører sig som en partikel. I 1801 strålede Thomas Young lys mellem to tilstødende slidser. I 1905 viste Albert Einsteins fotoelektriske effekteksperiment, at en stråle af lys kunne udstøde elektroner fra et metal.

Anbefalede: