Hvordan opdages elektromagnetisk stråling?
Hvordan opdages elektromagnetisk stråling?

Video: Hvordan opdages elektromagnetisk stråling?

Video: Hvordan opdages elektromagnetisk stråling?
Video: How to Detect Electromagnetic Waves | Physics with Professor Matt Anderson | M25-03 2024, Kan
Anonim

Registrerer EM Bølger. Til opdage de elektriske felter, brug en ledende stang. Felterne får ladninger (generelt elektroner) til at accelerere frem og tilbage på stangen, hvilket skaber en potentialforskel, der svinger med frekvensen af EM-bølge og med en amplitude proportional med amplituden af bølge.

I betragtning af dette, hvordan måles elektromagnetisk stråling?

Måling af elektromagnetisk stråling Frekvens er målt i cyklusser per sekund eller Hertz. Bølgelængde er målt i meter. Energi er målt i elektronvolt. Det meste af radiodelen af EM-spektret falder i området fra omkring 1 cm til 1 km, hvilket er 30 gigahertz (GHz) til 300 kilohertz (kHz) i frekvenser.

Udover ovenstående, hvilke typer elektromagnetisk stråling kan mennesker opdage? De forskellige typer af elektromagnetisk stråling vist i det elektromagnetiske spektrum består af radiobølger, mikrobølger , infrarød bølger, synligt lys, ultraviolet stråling, røntgenstråler og gammastråler. Den del af det elektromagnetiske spektrum, som vi er i stand til at se, er det synlige lysspektrum.

Kan du desuden se elektromagnetisk stråling?

Det synlige Spektrum Synligt lys er det lys, der vi kan se , og er således det eneste lys, der kan detekteres af det menneskelige øje. Gammastråler er det mest energiske lys bølger findes på elektromagnetiske spektrum . Vi kan finde Gammastråler frigivet ved nukleare reaktioner og partikelkollisioner.

Hvordan skabes elektromagnetisk stråling?

Elektromagnetisk stråling er lavet når et atom optager energi. Den absorberede energi får en eller flere elektroner til at ændre deres lokalitet i atomet. Når elektronen vender tilbage til sin oprindelige position, an elektromagnetisk bølge produceres. Disse elektroner i disse atomer er så i en højenergitilstand.

Anbefalede: