Er fosfor et metal eller ikke-metal?
Er fosfor et metal eller ikke-metal?

Video: Er fosfor et metal eller ikke-metal?

Video: Er fosfor et metal eller ikke-metal?
Video: Пайка твёрдыми припоями! 2024, April
Anonim

Fosfor er en ikke - metal der sidder lige under nitrogen i gruppe 15 i det periodiske system. Dette element findes i flere former, hvoraf hvid og rød er de mest kendte. hvid fosfor er helt klart den mest spændende af de to.

Deraf, er po4 et metal eller ikke-metal?

Fosfor er en ikke-metal . Størstedelen af grundstofferne er metaller. Hvis vi betragter op til uran (92, sidste naturligt forekommende grundstof) er 17 grundstoffer klassificeret som ikke-metaller , 7 er klassificeret som metalloider, og resten er metaller.

Efterfølgende er spørgsmålet, om fosfor er et naturligt grundstof? Fosfor findes ikke i sin rene grundstofform på Jorden, men den findes i mange mineraler kaldet fosfater. Mest kommercielt fosfor fremstilles ved minedrift og opvarmning af calciumfosfat. Fosfor er den ellevte mest rigelige element i jordskorpen. Fosfor findes også i menneskekroppen.

Heraf, er fosfor en gas?

Fosfor er klassificeret som et grundstof i 'Ikke-metaller' sektionen, som kan placeres i gruppe 14, 15 og 16 i det periodiske system. Ikke-metalliske grundstoffer findes ved stuetemperatur i to af de tre stoftilstande: gasser (Oxygen, Hydrogen & Nitrogen) og faste stoffer (Carbon, Fosfor svovl og selen).

Hvad bruges fosfor i?

Fosfor er et livsvigtigt plantenæringsstof, og dets hovedanvendelse – via fosfatforbindelser – er i produktionen af gødning. Ligesom der er biologiske kulstof- og nitrogenkredsløb, er der også en fosfor cyklus. Fosfor er brugt i fremstilling af sikkerhedstændstikker (red fosfor ), pyroteknik og brandskaller.

Anbefalede: