Hvilken periode er californium i det periodiske system?
Hvilken periode er californium i det periodiske system?

Video: Hvilken periode er californium i det periodiske system?

Video: Hvilken periode er californium i det periodiske system?
Video: Hvilken medicin er bedst egnet til dig? 2024, Kan
Anonim

Det her element er et fast stof. Californium klassificeret som en element i Actinide-serien som et af de "sjældne jordarter", som kan placeres i gruppe 3-elementer i Periodiske system og i 6. og 7. perioder . De sjældne jordarters elementer er af Lanthanide- og Actinide-serien.

På denne måde, hvilken periode er californium i?

Californium er et radioaktivt kemisk grundstof med symbolet Cf og atomnummer 98.

Californium
Periode periode 7
Blok f-blok
Elementkategori Actinid
Elektron konfiguration [Rn] 5f10 7s2

Man kan også spørge, hvad er de 7 perioder i det periodiske system? Den 7 periode af periodiske system har nu fire nye elementer: element 113 (midlertidigt navngivet som Ununtrium eller Uut), element 115 (Ununpentium eller Uup), element 117 (Ununseptium eller Uus), og element 118 (Ununoctium eller Uuo), siger en gruppe eksperter fra International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) og

Bare så, hvordan ser californium ud?

Californium er et syntetisk, radioaktivt grundstof, der ikke findes i naturen. Det er et aktinid: et af 15 radioaktive, metalliske grundstoffer, der findes i bunden af det periodiske system. Det rene metal er sølvhvid, formbar og så blød, at den nemt kan skæres i skiver med et barberblad.

Hvordan skabes californium?

Californium var først lavet i 1950 i Berkeley, Californien, af et hold bestående af Stanley Thompson, Kenneth Street Jr., Albert Ghiorso og Glenn Seaborg. De lavet det ved at affyre heliumkerner (alfapartikler) mod curium-242. Processen gav isotopen californium -245 som har en halveringstid på 44 minutter.

Anbefalede: