Hvad er V i F qvB?
Hvad er V i F qvB?

Video: Hvad er V i F qvB?

Video: Hvad er V i F qvB?
Video: Passenger | Let Her Go (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Magnetisk kraft

1. Kraften er vinkelret på både hastigheden v af ladningen q og magnetfeltet B. Kraftens størrelse er F = qvB sinθ hvor θ er vinklen < 180 grader mellem hastigheden og magnetfeltet.

Ligeledes, hvad er V i qvB?

et elektrisk felt E udøver en kraft på en ladning q. Størrelsen er givet ved F = qvB sin(theta), hvor theta er vinklen mellem v (hastigheden) og B (magnetfeltet). Hvornår v og B er 0 grader (eller 180 grader) i forhold til hinanden, kraften er nul.

Derudover, hvad gør den magnetiske kraft? Magnetisk kraft . Magnetisk kraft , tiltrækning eller frastødning, der opstår mellem elektrisk ladede partikler på grund af deres bevægelse. Det er det grundlæggende kraft ansvarlig for sådanne effekter som virkningen af elektriske motorer og tiltrækningen af magneter til jern.

Bare så, hvad er V Cross B?

Den magnetiske kraft er proportional med q og med størrelsen af vektoren kryds produkt v × B . Med hensyn til vinklen ϕ mellem v og B , størrelsen af kraften er lig med qvB sin ϕ. Et interessant resultat af Lorentz-kraften er bevægelsen af en ladet partikel i et ensartet magnetfelt.

Hvorfor er den magnetiske kraft vinkelret?

Det magnetisk kraft er vinkelret til hastigheden, og så ændres hastigheden i retning, men ikke størrelse. Ensartede cirkulære bevægelser resulterer. Komponenten af hastigheden parallelt med feltet er upåvirket, da magnetisk kraft er nul for bevægelse parallelt med feltet.

Anbefalede: