Har prokaryote celler mRNA?
Har prokaryote celler mRNA?

Video: Har prokaryote celler mRNA?

Video: Har prokaryote celler mRNA?
Video: From DNA to protein - 3D 2024, Kan
Anonim

Siden prokaryot DNA er ikke adskilt fra cytoplasmaet af en nuklear membran, translation begynder på mRNA molekyler før transkription er afsluttet. Altså transskription og oversættelse er koblet ind prokaryoter . Prokaryote mRNA'er er polygen, gør ikke indeholde introner eller exoner, og er kortvarig i celle.

Hvor er mRNA'et placeret i prokaryoter?

I en prokaryot celle, transkription og translation er koblet; det vil sige, at oversættelsen begynder, mens den mRNA bliver stadig syntetiseret. I en eukaryot celle sker transkription i kernen, og translation sker i cytoplasmaet.

Og hvor sker translation i prokaryoter? Prokaryot transskription opstår i cytoplasmaet ved siden af oversættelse . Prokaryot transskription og oversættelse kan forekomme samtidigt. Dette er umuligt i eukaryoter, hvor transskription opstår i en membranbundet kerne mens oversættelse sker uden for kernen i cytoplasmaet.

Ved også, hvad er forskellen mellem prokaryot og eukaryotisk mRNA?

Det vigtigste forskel mellem prokaryot og eukaryotisk mRNA er det prokaryot mRNA er polycistronisk, hvorimod eukaryotisk mRNA er monocistronisk. Desuden transskriberes flere strukturelle gener af en operon til en enkelt mRNA mens eukaryotisk mRNA indeholder et enkelt gen transskriberet til en mRNA molekyle.

Har bakterier mRNA?

Bakterier har et interessant svar. I bakterie , mRNA oversættes til protein, så snart det er transskriberet. I modsætning til eukaryote celler, bakterier gør ikke har en særskilt kerne, der adskiller DNA fra ribosomer, så der er ingen barriere for øjeblikkelig translation.

Anbefalede: