Hvad er livscyklussen for en stjerne som vores sol?
Hvad er livscyklussen for en stjerne som vores sol?

Video: Hvad er livscyklussen for en stjerne som vores sol?

Video: Hvad er livscyklussen for en stjerne som vores sol?
Video: The Life Cycle of Stars 2024, Kan
Anonim

Det Sol , synes godt om mest stjerner i universet, er på hovedsekvensstadiet af dets liv , hvor kernefusionsreaktioner i dens kerne smelter brint til helium. Hvert sekund omdannes 600 millioner tons stof til neutrinoer, solenergi stråling og ca. 4 x 1027 Watt energi.

På denne måde, hvad er en stjernes livscyklus?

En stjernes livscyklus . Stjerner dannes i skyer af gas og støv, kendt som tåger. Nukleare reaktioner i centrum (eller kernen) af stjerner giver nok energi til at få dem til at skinne klart i mange år. Den nøjagtige levetid for en stjerne afhænger meget af dens størrelse.

Ligeledes, hvor er solen i en stjernes livscyklus? Det sol begynder sin liv som enhver anden stjerne , fra støvet og gassen i en hvirvlende sky. Partiklerne kondenserer sammen, indtil der er nok tryk til at begynde kernefusion. På dette tidspunkt i solens liv - cyklus , det er en stjerne i hovedsekvensfasen af liv.

Hvad er derfor Solens livscyklus trin for trin?

kollisioner) og tæthed i kernen genstarter nuklear fusion, ligevægt opnås, og cyklus begynder igen kl Trin 1. Vores sol er på hovedsekvensstadiet i sin liv . kernen krymper, og brintfusion begynder i de ydre lag, - som så udvider hele stjernen og forvandler den til en rød kæmpe.

Hvad er den sidste fase af en sol som stjerne?

Når en stjerne som Solen har opbrugt sit kernebrændsel, kollapser dens kerne til en tæt hvid dværg, og de ydre lag udstødes som en planetarisk tåge.

Anbefalede: