Hvad er en planet i kredsløb om en stjerne ud over vores sol?
Hvad er en planet i kredsløb om en stjerne ud over vores sol?

Video: Hvad er en planet i kredsløb om en stjerne ud over vores sol?

Video: Hvad er en planet i kredsløb om en stjerne ud over vores sol?
Video: Our Closest Stars. What Lies beyond the Solar System? 2024, Kan
Anonim

Det Kort svar:

Planeter at kredser om andre stjerner kaldes exoplaneter. Alle af planeterne i vores sol system kredse om Solen . Planeter at kredser om andre stjerner kaldes exoplaneter. Exoplaneter er meget svære at se direkte med teleskoper

Når vi tager dette i betragtning, hvordan afgør vi, om en stjerne har en planet i nærheden, der kredser om den?

Den nemmeste måde at finde planeter omkring andre stjerner er simpelthen for at LEGE efter dem: Ret et stort teleskop mod et nærliggende stjerne og se hvis der er svage lyspunkter omkring stjerne . Desværre er forskellen i lysstyrke mellem selv en svag stjerne og endda en kæmpe planet er meget, meget, meget stort.

Har alle stjerner også planeter, der kredser om dem? Vores solsystem er kun ét specifikt planetarisk system-en stjerne med planeter i kredsløb omkring det. Vores planetarisk system er det eneste officielt kaldet "solsystem", men astronomer har opdaget mere end 2.500 andre stjerner med planeter, der kredser om dem i vores galakse. Det er bare hvor mange vi har fundet indtil videre.

Bare så, hvorfor er det så svært at se planeter omkring andre stjerner?

det er svært at opdage planeter, der kredser om andre stjerner fordi de er fjerne, små og ikke meget lyse.

Hvilken planet kredser ikke om solen?

Jupiter, den femte planet fra sol , gasgiganten, og emnet for Juno-missionen, er enorm. Kæmpe stor. Det er faktisk så stort, at det faktisk ikke gør det kredse om solen.

Anbefalede: