Hvilken er størst en stjerne eller en planet?
Hvilken er størst en stjerne eller en planet?

Video: Hvilken er størst en stjerne eller en planet?

Video: Hvilken er størst en stjerne eller en planet?
Video: Our Planet | From Deserts to Grasslands | FULL EPISODE | Netflix 2024, Kan
Anonim

Generelt, stjerner er faktisk større end planeter . Faktisk alle stjerner du kan se uden et teleskop er meget større end kæmpen planet Jupiter. Det er kernefusion, der producerer lyset og varmen fra de fleste stjerner . Hvid dværg stjerner er meget små stjerner.

Desuden, kan en planet være større end en stjerne?

Når man bruger masse som benchmark, når man overvejer "storheden", en planet kan aldrig være større end en stjerne (teknisk en hovedsekvens stjerne som er. Det planeter er stabile, fordi der ikke er nok masse til at skabe gravitationstryk til, at materialet i kernen kan smelte sammen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvorfor planeter ser større ud end stjerner? Det planeter er meget tættere på, inde i vores solsystem. Selvom planeter er meget mindre end det stjerner , planeter dukker op at være omtrent samme størrelse som stjerner fordi de er så tæt på os. Planeter producerer ikke deres eget lys. De reflekterer solens lys på samme måde, som vores måne reflekterer sollys.

Spørgsmålet er også, hvad er større end en stjerne?

Et solsystem er en stjerne og alle dets planeter, asteroider, kometer og andre kroppe. Det er væsentligt større end en stjerne . En galakse, såsom vores Mælkevejsgalakse, er en samling af solsystemer, der kredser om en central kerne.

Hvad er hovedforskellen mellem en stjerne og en planet?

Svar 4: A stjerne er generelt defineret ved dets evne til at generere lys via nukleare (fusion) reaktioner, der omdanner brint til helium. Planeter dannes af opsamlingen af gas og støv, der omgiver en stjerne.

Anbefalede: