Hvordan finder du R- og S-kiralitet?
Hvordan finder du R- og S-kiralitet?

Video: Hvordan finder du R- og S-kiralitet?

Video: Hvordan finder du R- og S-kiralitet?
Video: Stereochemistry - A Simple Trick for Determining R and S 2024, Kan
Anonim

"højre hånd" og "venstre hånd" nomenklatur bruges til at navngive enantiomererne af en chiral sammensatte. Stereocentrene er mærket som R eller S . Overvej det første billede: en buet pil tegnes fra den højeste prioritet (1) substituent til den laveste prioritet (4) substituent.

På samme måde kan man spørge, hvad er R- og S-kiralitet?

Det R / S system er et vigtigt nomenklatursystem til at betegne enantiomerer. Denne tilgang mærker hver chiral centrum R eller S i henhold til et system, hvor dets substituenter hver især tildeles en prioritet, ifølge Cahn-Ingold-Prelog-prioritetsreglerne (CIP), baseret på atomnummer.

Ved også, er R- og S-enantiomerer? Stereocentre er mærket R eller S Nomenklaturen "højre hånd" og "venstre hånd" bruges til at navngive enantiomerer af en chiral forbindelse. Stereocentrene er mærket som R eller S . Overvej det første billede: en buet pil tegnes fra den højeste prioritet (1) substituent til den laveste prioritet (4) substituent.

På denne måde, hvad er R- eller S-konfiguration?

R og S Notation[rediger] Følg retningen af de resterende 3 prioriteter fra højeste til laveste prioritet (laveste til højeste tal, 1<2<3). En retning mod uret er en S (uhyggelig, latin for venstre) konfiguration . En retning med uret er en R (rectus, latin for højre) konfiguration.

Hvordan tildeler jeg prioritet til R og S?

Tildel det prioritet (høj = 1 til lav = 4) til hver gruppe knyttet til chiralitet center baseret på atomnummer. Flyt molekylet, så det laveste prioritet gruppen er væk fra dig, som om du kiggede langs C-(4) σ-bindingen. Hvis du bruger en model, så tag fat i den laveste prioritet gruppe i din knytnæve.

Anbefalede: