Hvad betragtes som en enkelt elektrongruppe?
Hvad betragtes som en enkelt elektrongruppe?

Video: Hvad betragtes som en enkelt elektrongruppe?

Video: Hvad betragtes som en enkelt elektrongruppe?
Video: Quantum Electrodynamics is rotten at the core 2024, Kan
Anonim

An elektrongruppe kan være en elektron par, et ensomt par, et enkelt uparret elektron , en dobbeltbinding eller en tredobbelt binding på centeratomet. Ved at bruge VSEPR-teorien elektron bindingspar og ensomme par på centeratomet vil hjælpe os med at forudsige formen på et molekyle.

Ved også, hvad er forskellen mellem elektrongrupper og bindingsgrupper?

De frastødende kræfter mellem binding og ikke- bindende elektroner bestemme den tredimensionelle geometri af " grupper ” af elektroner omkring et centralt atom. en " gruppe ” af elektroner kan være en single bånd , dobbelt bånd , tredobbelt bånd , eller et ensomt par elektroner.

For det andet, er ch2o trigonal plan? Der er ingen enlige par, så det er også den molekylære geometri. (b) CH2O Der er 4 valenselektroner i kulstof, 1 hver i brint og 6 i oxygen, så der er i alt 12 elektroner. Den e.d. geometri er trigonal plan , og fordi der ikke er nogen enlige par, er molekylgeometrien også trigonal plan.

På denne måde, hvad er elektrongruppearrangementet af ch4?

For eksempel; fire elektron par er fordelt i en tetraedrisk form. Hvis disse alle er bindingspar, er den molekylære geometri tetraedrisk (f. CH4 ). Hvis der er et ensomt par elektroner og tre bindingspar er den resulterende molekylære geometri trigonal pyramideformet (f.eks. NH3).

Hvor mange elektrongrupper er der?

Det fire elektrongrupper er de 2 enkeltbindinger til hydrogen og de 2 enlige iltpar. Da vand har to enlige par, er dets molekylære form bøjet. Ifølge VSEPR-teorien ønsker elektronerne at minimere frastødning, så som følge heraf er de enlige par ved siden af hinanden.

Anbefalede: