Hvorfor bruges salmonella i Ames-testen?
Hvorfor bruges salmonella i Ames-testen?

Video: Hvorfor bruges salmonella i Ames-testen?

Video: Hvorfor bruges salmonella i Ames-testen?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Marts
Anonim

Ames test udtænkt af en videnskabsmand Bruce Ames ” er Brugt at vurdere kemikaliers potentielle kræftfremkaldende effekt ved brug af bakteriestammen Salmonella typhimurium. Denne stamme er mutant for biosyntesen af histidinaminosyre. Som et resultat er de ude af stand til at vokse og danne kolonier i et medium, der mangler histidin.

Hvad er formålet med Ames test med hensyn til dette?

Det Ames test er en almindeligt anvendt metode, der udnytter bakterier til prøve om et bestemt kemikalie kan forårsage mutationer i DNA'et prøve organisme. Det er en biologisk assay som formelt bruges til at vurdere kemiske forbindelsers mutagene potentiale.

Ved også, hvad er formålet med at bruge leverenzymet s9-ekstrakt i Ames-testen? Brug af en lever homogenat simulerer den metaboliske nedbrydning af det formodede mutagen i et pattedyrsystem og forudsiger mere præcist mutagenicitet af stoffer indtaget af mennesker.

Udover ovenstående, hvilken organisme bruges i Ames-testen?

Salmonella

Hvad er Ames-testen, og hvordan fungerer den quizlet?

Det Ames test bruger en række forskellige stammer af bakterien Salmonella til at afsløre tilstedeværelsen af mutationer. Når der tilsættes potentielle mutagener og leverenzymer, vil en omvendt mutation forekomme og de vil kunne vokse.

Anbefalede: