Hvordan indikerer de elektriske feltlinjer elektrisk feltstyrke?
Hvordan indikerer de elektriske feltlinjer elektrisk feltstyrke?

Video: Hvordan indikerer de elektriske feltlinjer elektrisk feltstyrke?

Video: Hvordan indikerer de elektriske feltlinjer elektrisk feltstyrke?
Video: Electric Charge and Electric Fields 2024, April
Anonim

Det styrke af elektrisk felt afhænger af kildeladningen, ikke af testladningen. En linje, der tangerer a Mark linje angiver retningen af elektrisk felt på det tidspunkt. Hvor er feltlinjer er tæt sammen, de elektrisk felt er stærkere end hvor de er længere fra hinanden.

Heraf, hvad er formlen for elektrisk feltstyrke?

SI-enheden af elektrisk feltstyrke er newton pr. coulomb (N/C) eller volt pr. meter (V/m). Kraften oplevet af en meget lille testladning q placeret i a Mark E i et vakuum er givet ved E = F/q, hvor F er den oplevede kraft.

Ligeledes, hvad er forholdet mellem elektrisk kraft og elektrisk felt? Elektrisk felt er defineret som elektrisk kraft pr enhedsafgift. Retningen af Mark tages for at være retningen af kraft det ville udøve på en positiv testladning. Det elektrisk felt er radialt udad fra en positiv ladning og radialt ind mod en negativ punktladning.

For det andet, hvor er det elektriske felt stærkest?

Retningen af Mark linje i et punkt er retningen af Mark på det tidspunkt. Den relative størrelse af elektrisk felt er proportional med tætheden af Mark linjer. Hvor er Mark linjer er tæt på hinanden feltet er stærkest ; hvor er Mark linjer er langt fra hinanden Mark er svagest.

Hvad er styrken af det elektriske felt?

Elektrisk feltstyrke er et kvantitativt udtryk for intensiteten af en elektrisk felt på et bestemt sted. Standardenheden er volt pr. meter (v/m eller v · m -1). Det feltstyrke i en bestemt afstand fra et objekt er direkte proportional med elektrisk ladning, i coulombs, på den genstand.

Anbefalede: