Hvad er forholdet mellem elektriske feltlinjer og ækvipotentiale overflader?
Hvad er forholdet mellem elektriske feltlinjer og ækvipotentiale overflader?

Video: Hvad er forholdet mellem elektriske feltlinjer og ækvipotentiale overflader?

Video: Hvad er forholdet mellem elektriske feltlinjer og ækvipotentiale overflader?
Video: Slice213 Electric Field Lines & Equipotential Lines 2024, April
Anonim

Ekvipotentiale linjer er altid vinkelret på elektrisk felt . I tre dimensioner er linjer form ækvipotentiale overflader . Bevægelse langs en ækvipotential overflade kræver intet arbejde, fordi en sådan bevægelse altid er vinkelret på elektrisk felt.

Når man tager dette i betragtning, hvad er forskellen mellem elektriske feltlinjer og ækvipotentiallinjer?

Ekvipotentiale linjer på den anden side er vinkelrette linjer proportional med førnævnte elektriske feltlinjer hvor elektromagnetisk potentialet er det samme på alle punkter. Så to digferencer er: Elektrisk felt viser retningen af elektromagnetisk tvangsrelateret til en pålagt genstand.

Ligeledes, hvad er ækvipotential overflade i elektrisk felt? Det kan bemærkes, at en ækvipotential overflade måske overflade af en materiel krop eller en overflade tegnet i en elektrisk felt . Nogle vigtige egenskaber ved ækvipotentiale overflader : Arbejde udført med at flytte en ladning overan ækvipotential overflade er nul. Det elektrisk felt er altid vinkelret på an ækvipotentialoverflade.

På samme måde kan du spørge, hvorfor det elektriske felt er stærkere, hvor ækvipotentiallinjerne er tættere på?

Det betyder, at som ækvipotentiale linjer er adskilte tættere og tættere sammen, den elektrisk felt er stærkere og stærkere . Det betyder, at hvis Mark ikke gør noget arbejde på partiklen, når den bevæger sig, så retningen af felter kraften skal være vinkelret på retningen af partiklens bevægelse.

Hvorfor kan det elektriske felt ikke have komponenter langs en ækvipotentiallinje?

Der kan derfor ikke være nogen elektrisk felt langs det linje /overflade defineret af en ækvipotentiale . Det betyder, at den eneste elektrisk felt tilladt på et punkt på en ækvipotentiale skal være vinkelret på ækvipotentiale overflade, ellers ville det har anon-nul komponent med overfladen.

Anbefalede: