Hvorfor er elektriske feltlinjer vinkelrette på ækvipotentiale overflader?
Hvorfor er elektriske feltlinjer vinkelrette på ækvipotentiale overflader?

Video: Hvorfor er elektriske feltlinjer vinkelrette på ækvipotentiale overflader?

Video: Hvorfor er elektriske feltlinjer vinkelrette på ækvipotentiale overflader?
Video: Why electric field is perpendicular to equipotential surface 2024, Kan
Anonim

Siden elektriske feltlinjer peger radialt væk fra ladningen, er de vinkelret til ækvipotentiale linjer . Potentialet er det samme langs hver ækvipotentiale linje, hvilket betyder, at der ikke kræves noget arbejde for at flytte en ladning hvor som helst langs en af disse linjer.

Derfor, hvorfor er elektriske feltlinjer vinkelrette på overfladen af en leder?

Fordi elektriske feltlinjer må være vinkelret på overfladen af leder , ellers ville der være en ikke-nul komponent af elektrisk felt langs den, det overflade af leder og sigtelser kunne ikke være tilbageholdende. Svar: DERFOR ELEKTRISK FELT SKAL VÆRE NORMAL FOR UDVIDET OVERFLADE PÅ HVERT PUNKT..

Derudover, hvad er en elektrisk feltlinje, hvad er ækvipotentiale overflader? Det elektrisk kraft hverken hjælper eller hindrer bevægelse af en elektrisk lad langs en ækvipotentialoverflade . Elektriske feltlinjer er altid vinkelret på en ækvipotential overflade . En kondensator er en enhed, der gemmer positive og negative ladninger på separate steder.

For det andet, hvad er en ækvipotential overflade vis, at elektrisk felt altid er rettet vinkelret på en ækvipotential overflade?

Ekvipotentiale linjer er altid vinkelret til elektrisk felt . I tre dimensioner dannes linjerne ækvipotentiale overflader . Bevægelse langs ækvipotential overflade kræver intet arbejde, fordi sådan bevægelse er altid vinkelret til elektrisk felt.

Hvad sker der, når en leder placeres i et elektrisk felt?

Når en elektrisk felt E anvendes på a leder , gratis afgifter inde i leder bevæge sig indtil Mark er vinkelret på overfladen. Gratisafgiften er bragt til dirigentens overflade, efterlader elektrostatiske kræfter i ligevægt. EN leder placeret i et elektrisk felt vil blive polariseret.

Anbefalede: