Kan modstand måles i watt?
Kan modstand måles i watt?

Video: Kan modstand måles i watt?

Video: Kan modstand måles i watt?
Video: Vaya Con Dios - What's A Woman 1990 2024, Marts
Anonim

Siden magten, målt i watt , er en funktion af spænding og strøm, og strøm er en funktion af spænding og modstand , er det muligt at beregne modstand fra strøm og spænding. Ohms lov siger, at spænding = strøm x modstand , så ved at omarrangere formlen modstand = spænding / strøm.

På samme måde, er watt modstand?

Den siger, at strømmen er lig med spændingen divideret med modstand eller I = V/R. Det er som at mindske modstand i et elektrisk system, hvilket øger strømmen. Elektrisk effekt måles i watt.

Ligeledes, hvordan måles watt? For at bestemme watt , brug en simpel multiplikationsformel. Ampere (eller ampere) er mængden af elektricitet, der bruges. Spænding måler kraften eller trykket af elektriciteten. Antallet af watt er lig med ampere ganget med volt.

Heraf, hvad måles modstand i?

Modstand er mål på elektroner har svært ved at strømme gennem et bestemt objekt. Det svarer til den friktion et objekt oplever, når det bevæger sig eller bliver flyttet hen over en overflade. Modstand er målt i ohm; 1 ohm er lig med 1 volt elektrisk forskel pr. 1 ampere strøm (1 volt/1 amp).

Hvad er modstanden af en 100 watt 120 volt pære?

For eksempel en 100 watt pære opererer på 120 volt AC vil have 144 ohm modstand og vil trække 0,833 ampere.

Anbefalede: