Hvad er gametofytten af en blomstrende plante?
Hvad er gametofytten af en blomstrende plante?

Video: Hvad er gametofytten af en blomstrende plante?

Video: Hvad er gametofytten af en blomstrende plante?
Video: Development of the Male Gametophyte and Pollen in Flowering plant 2024, Marts
Anonim

I blomstrende planter , som i andre grupper af planter , en diploid, spore-producerende generation (sporofyt) veksler med en haploid, gamet-producerende generation ( gametofyt ). I blomstrende planter , pollenkornet er hannen gametofyt og embryosækken er den kvindelige gametof yte.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er en Sporofyt og Gametofyt i blomstrende planter?

I frøet planter , (gymnospermer) og blomstrende planter ( angiospermer ), det sporofyt fase er mere fremtrædende end gametofyt , og er den velkendte grønne plante med sine rødder, stilk, blade og kogler eller blomster. Sammensmeltningen af mandlige og kvindelige gameter producerer en diploid zygote, som udvikler sig til en ny sporofyt.

Ved også, hvad er et eksempel på en gametofyt? Det gametofytter hos frøplanter, som fyrretræer og egetræer, er enkønnede og mikroskopiske. De findes inde i en del af sporofytten og er fuldstændig afhængige af sporofytten for næringsstoffer. Til eksempel , i et fyrretræ, hannen gametofyt der producerer sæd, findes inde i et pollenkorn.

Ved også, hvad er de mandlige og kvindelige gametofytter af blomstrende planter?

Angiosperm mandlige gametofytter har to haploide kerner (kimkernen og rørkernen) indeholdt i exinen af pollenkornet (eller mikrosporen). Hunlige gametofytter af blomstrende planter udvikle sig i æggestokken (megaspore) indeholdt i en æggestok ved bunden af pistillen på blomst.

Hvad er den kvindelige gametofyt i blomstrende planter?

Det kvindelig gametofyt kaldes også almindeligvis embryosækken eller megagametofyten. Hannen gametofyt , også kaldet pollenkornet eller mikrogametofytten, udvikler sig i støvfanget og består af to sædceller indkapslet i en vegetativ celle (Gifford og Foster, 1989).

Anbefalede: