Hvad indikerer en indikatorart?
Hvad indikerer en indikatorart?

Video: Hvad indikerer en indikatorart?

Video: Hvad indikerer en indikatorart?
Video: Прилив сил после упражнений. Почему это происходит? 2024, Kan
Anonim

Indikator arter . Indikator arter , organisme - ofte en mikroorganisme eller en plante - der tjener som et mål for de miljøforhold, der eksisterer i en given lokalitet. For eksempel fedttræ angiver saltholdig jord; mosser ofte angive sur jord. Tubifex orme angive iltfattigt og stillestående vand uegnet til at drikke.

Hvad fortæller en indikatorart os derfor?

Indikator arter (IS) er dyr, planter eller mikroorganismer, der bruges til at overvåge ændringer i vores miljø. Det kan de f.eks Fortæl os om virkningen af forurening på et økosystem, eller hvor godt et forringet miljø bliver forvaltet eller genoprettet.

Udover ovenstående, hvorfor er fisk en god indikatorart? På grund af rollerne fisk leg i akvatiske samfund, og deres evne til at bevæge sig til forskellige miljøer baseret på skiftende forhold, variationen og mangfoldigheden af fiskearter fundet på et givet sted fungerer som en indikator af biologisk integritet og vandkvalitet.

Hvad er en indikatorart med hensyn til dette, og hvorfor er de vigtige?

Indikatorarter er et nyttigt styringsværktøj og kan hjælpe os med at afgrænse en økoregion, angive status for en miljøtilstand, finde et sygdomsudbrud eller overvåge forurening eller klimaændringer. På en måde kan de bruges som et "early warning system" af biologer og bevaringsledere.

Hvorfor er fugle en indikatorart?

Fugle som Indikatorarter . Fugle er fremragende indikatorer fordi vi ved så meget om deres biologi og livshistorier. Fugle findes næsten overalt i verden og i næsten alle levesteder. De spiser en række forskellige fødevarer og har som jord en bred vifte af nichekrav.

Anbefalede: