Kan vi klone menneskelige organer?
Kan vi klone menneskelige organer?
Anonim

I laboratoriet har forskere klonet stamceller fra human hud- og ægceller. Dette er vigtigt, fordi processen kunne i sidste ende bruges til at producere organer eller andre dele, der er genetisk identiske med patientens egne, og derfor ikke udgør nogen risiko for afstødning ved transplantation.

Hvordan kan kloning af organer redde liv, når man holder dette i øjesyn?

For første gang har videnskabsmænd forvandlet en pensionists hudceller til stamceller, hvilket kan vokse ind i enhver form for væv i kroppen. Human kloning er blevet brugt til skabe stamceller til voksne for første gang i et gennembrud, som kunne at føre til væv og organer bliver genvokset.

Ved også, hvilke procedurer der ville blive brugt til at klone et menneske? Kloning ved hjælp af somatic cell nuclear transfer (SCNT) [1]. Det her procedure starter med fjernelse af kromosomerne fra et æg for at skabe et æg med kerner. Kromosomerne erstattes med en kerne taget fra en somatisk (kromosom) celle fra det individ eller embryo, der skal klonet.

Desuden, hvor meget koster det at klone et menneske?

Zavos mener, at omkostningerne ved menneskelig kloning vurderes til at være mindst $50, 000 , forhåbentlig faldende i pris til omkring $20.000 til $10.000, hvilket er de omtrentlige omkostninger ved in vitro fertilisering (Kirby 2001), selvom der er andre estimater, der spænder fra $200.000 til 2 millioner dollars (Alexander 2001).

Kan stamceller lave nye organer?

Embryonal stamceller kan blive nogen organ i kroppen og gør så når implanteret i en blastocyst. I princippet så embryonal stamceller kunne bruges til at erstatte evt organ i kroppen.

Anbefalede: