Anvendes ATP i elektrontransportkæden?
Anvendes ATP i elektrontransportkæden?

Video: Anvendes ATP i elektrontransportkæden?

Video: Anvendes ATP i elektrontransportkæden?
Video: The Electron Transport Chain Explained (Aerobic Respiration) 2024, Kan
Anonim

I den elektrontransportkæde , elektroner overføres fra et molekyle til et andet, og energi frigives i disse elektron overførsler er Brugt at danne en elektrokemisk gradient. Ved kemiosmose er energien lagret i gradienten Brugt at lave ATP.

Holder man dette i betragtning, bruges der nogen ATP i elektrontransportkæden?

Ingen ATP er produceret i elektrontransportkæde . Navnet på det indlejrede protein, der giver en kanal for hydrogenionerne til at passere gennem membranen er ATP syntase. Strømmen af brintioner gennem proteinkanalen giver fri energi til at udføre arbejde.

Ved også, hvor mange ATP der genereres i elektrontransportkæden? 32 ATP

Heraf, hvordan produceres ATP i elektrontransportkæden?

Formningsprocessen ATP fra elektrontransportkæde er kendt som oxidativ phosphorylering. Elektroner båret af NADH + H+ og FADH2 overføres til ilt via en række af elektron luftfartsselskaber, og ATP'er er dannet . Tre ATP'er er dannet fra hver NADH + H+, og to ATP'er er dannet for hver FADH2 i eukaryoter.

Hvilken reaktant bruges i elektrontransportkæden?

De vigtigste biokemiske reaktanter i ETC er elektrondonorerne succinat og nikotinamid adenindinukleotidhydrat ( NADH ). Disse genereres af en proces kaldet citronsyrecyklus (CAC). Fedtstoffer og sukkerarter nedbrydes til enklere molekyler såsom pyruvat, som derefter tilføres CAC.

Anbefalede: