Hvordan ved man, om et chiralt center er R eller S?
Hvordan ved man, om et chiralt center er R eller S?

Video: Hvordan ved man, om et chiralt center er R eller S?

Video: Hvordan ved man, om et chiralt center er R eller S?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Tegn en kurve fra den første prioritets substituent gennem den anden prioritets substituent og derefter gennem den tredje. Hvis kurven går med uret, den chiralt center er udpeget R ; hvis kurven går mod uret, den chiralt center er udpeget S.

Ved også, hvordan ved du, om dens R- eller S-konfiguration?

Tegn en pil, der starter fra prioritet 1 og går til prioritet 2 og derefter til prioritet 3: Hvis pilen går med uret, ligesom i dette tilfælde, det absolutte konfiguration er R . I modsætning til dette, hvis pilen går mod uret og derefter den absolutte konfiguration er S.

Udover ovenstående, hvad er r og s i kemi? R og S Notation[rediger] Følg retningen af de resterende 3 prioriteter fra højeste til laveste prioritet (laveste til højeste tal, 1<2<3). En retning mod uret er en S (uhyggelig, latin for venstre) konfiguration. En retning med uret er en R (rectus, latin for højre) konfiguration.

Med hensyn til dette, hvad er S- og R-konfiguration?

Det R / S system er et vigtigt nomenklatursystem til at betegne enantiomerer. Denne tilgang mærker hvert chiralt center R eller S i henhold til et system, hvor dets substituenter hver især tildeles en prioritet, ifølge Cahn-Ingold-Prelog-prioritetsreglerne (CIP), baseret på atomnummer.

Hvad vil det sige at være chiral?

Definitioner: Chiral . Et molekyle er chiral hvis det er kan ikke lægges oven på sit spejlbillede. Mest chiral molekyler kan identificeres ved deres mangel på et symmetriplan eller et symmetricenter. Din hånd er -en chiral objekt, som det gør ikke har nogen af disse typer symmetri.

Anbefalede: