Hvordan ved man, om ligningen er funktion eller ej?
Hvordan ved man, om ligningen er funktion eller ej?

Video: Hvordan ved man, om ligningen er funktion eller ej?

Video: Hvordan ved man, om ligningen er funktion eller ej?
Video: Determine if the equation represents a function 2024, Kan
Anonim

Det er relativt nemt at beslutte hvorvidt en ligning er en fungere ved at løse for y. Hvornår du får en ligning og en specifik værdi for x, skal der kun være én tilsvarende y-værdi for at x-værdi. Men y2 = x + 5 er ikke -en fungere ; hvis du antager at x = 4, derefter y2 = 4 + 5= 9.

Heri, hvordan bestemmer du en funktion?

Bestemmelse om en relation er en fungere involverer at sikre, at der for hvert input kun er én udgang. For at en relation kan kaldes en fungere , skal hver X-værdi have nøjagtig én Y-værdi. X skal have nøjagtig én Y-værdi.

Desuden, hvad gør en relation til en funktion? EN forhold fra en mængde X til en mængde Y kaldes a fungere hvis hvert element i X er relateret til præcis ét element i Y. Det vil sige, givet et element x i X, er der kun ét element i Y, som x er relateret til. Dette er en fungere da hvert element fra X kun er relateret til et element i Y.

Simpelthen, hvordan ved du, om en funktion er lige eller ulige?

Erstat x med -x og sammenlign resultatet med f(x). Hvis f(-x) = f(x), den funktionen er lige . Hvis f(-x) = - f(x), den fungere er ulige . Hvis f(-x)≠ f(x) og f(-x) ≠ -f(x), fungere er hverken også selvom heller ikke ulige.

Hvad er forskellen mellem en funktion og en relation?

Lektionsopsummering A forhold er et sæt af input og output, der er relateret i en eller anden måde. Når hver input i isolation har præcis én udgang, den forhold siges at være en fungere . For at afgøre om en forhold er en fungere , sørger vi for, at intet input har mere end ét output.

Anbefalede: