Hvordan ved man, om en funktion ikke er en funktion?
Hvordan ved man, om en funktion ikke er en funktion?

Video: Hvordan ved man, om en funktion ikke er en funktion?

Video: Hvordan ved man, om en funktion ikke er en funktion?
Video: Function vs. Not a Function 2024, Kan
Anonim

Bestemmelse om en relation er en fungere på en graf er relativt let ved at bruge den lodrette linjetest. Hvis en lodret linje krydser relationen på grafen kun én gang alle steder, relationen er en fungere . Imidlertid, hvis en lodret linje krydser relationen mere end én gang, er relationen ikke en funktion.

Derfor, hvad gør en funktion til ikke en funktion?

Funktioner . EN fungere er en relation, hvor hvert input kun har én output. I relationen er y a fungere af x, fordi for hver indgang x (1, 2, 3 eller 0) er der kun én udgang y. x er ikke en funktion af y, fordi indgangen y = 3 har flere udgange: x = 1 og x = 2.

Udover ovenstående, hvad er reglerne for en funktion? Funktionsregel . Funktionsregel er forholdet mellem input- og outputværdier. For at finde funktionsregel vi er nødt til at observere de givne data omhyggeligt, hvordan input og output værdier er relateret til hinanden. Og fungere hjælper med at relatere et input til et output.

Udover dette, hvad er ikke en funktionsgraf?

I matematik er den lodrette linjetest en visuel måde at bestemme, om en kurve er en kurve af en fungere eller ikke . EN fungere kan kun have én udgang, y, for hver unik indgang, x. Hvis den lodrette linje, du har tegnet, skærer kurve mere end én gang for enhver værdi af x derefter kurve er ikke det kurve af en fungere.

Hvilken relation er ikke en funktion?

SVAR: Eksempel på svar: Du kan bestemme, om hvert element i domænet er parret med præcis ét element i området. For eksempel, hvis du får en graf, kan du bruge den lodrette linjetest; hvis en lodret linje skærer grafen mere end én gang, så forhold som grafen repræsenterer er ikke en funktion.

Anbefalede: