Hvordan udvider man ikke centreret ved origo?
Hvordan udvider man ikke centreret ved origo?

Video: Hvordan udvider man ikke centreret ved origo?

Video: Hvordan udvider man ikke centreret ved origo?
Video: Section 8 2024, April
Anonim

EN dilatation ikke centreret ved oprindelsen , kan også opfattes som en række oversættelser og udtrykkes som en formel. Oversæt centrum af udvidelse til oprindelse , anvende udvidelse faktor som vist i " centrum på oprindelse " formlen, og oversæt derefter centrum tilbage (fortryd oversættelsen).

På samme måde, hvordan udvider du om oprindelsen?

De fleste udvidelser i koordinatplanet bruger oprindelse , (0, 0), som centrum af udvidelse . Start med ΔABC, tegn udvidelse billede af trekanten med centrum ved oprindelse og en skalafaktor på to. Bemærk, at hver koordinat i den oprindelige trekant er blevet ganget med skalafaktoren (x2).

Desuden, hvordan finder du skalafaktoren? At finde en skaleringsfaktor mellem to ens figurer, find to tilsvarende sider og skriv forholdet mellem de to sider. Hvis du begynder med den mindre figur, vil din skaleringsfaktor vil være mindre end én. Hvis du begynder med den større figur, vil din skaleringsfaktor vil være større end én.

Heraf, hvad betyder centreret ved oprindelsen?

Cirkler Centreret ved oprindelsen . Indtil nu var din eneste reference til cirkler fra geometri. En cirkel er det sæt af punkter, der er ækvidistant (radius) fra et givet punkt (den centrum ). I dette koncept har vi er vil placere centrum af cirklen på oprindelse.

Hvordan udvider man en polygon?

Billedet skabt af en udvidelse ligner den originale figur. Skalafaktoren for en udvidelse er forholdet mellem tilsvarende sidelængder. I dette kursus er centrum for udvidelse vil altid være oprindelsen. Til dilatere en polygon , gange koordinaterne for hvert toppunkt med skalafaktoren k og forbind toppunkterne.

Anbefalede: