Hvordan kender man et grundstofs orbitaler?
Hvordan kender man et grundstofs orbitaler?

Video: Hvordan kender man et grundstofs orbitaler?

Video: Hvordan kender man et grundstofs orbitaler?
Video: Электрика в квартире своими руками. Финал. Переделка хрущевки от А до Я. #11 2024, April
Anonim

Bestemme antallet af elektroner i atom af interesse. Antallet af elektroner i atom er lig med atomnummeret af element . Skriv elektronkonfigurationen for element der er tale om. Fyld orbitaler af atom i rækkefølgen 1s, 2s, 2p, 3s, 3p, 4s, 3d, 4p og 5s.

Og hvad er en orbital i det periodiske system?

Hvert element på periodiske system består af atomer, som er sammensat af protoner, neutroner og elektroner. Elektroner udviser en negativ ladning og findes omkring kernen af atomet i elektron orbitaler , defineret som rumfanget, hvori elektronen kan findes inden for 95 % sandsynlighed.

Ligeledes, hvad er en Subshell? EN subshell er en underopdeling af elektronskaller adskilt af elektronorbitaler. Subshells er mærket s, p, d og f i en elektronkonfiguration.

I betragtning af dette, hvordan ved du hvor mange orbitaler et atom har?

Antallet af orbitaler i en skal er kvadratet af det vigtigste kvantetal: 12 = 1, 22 = 4, 32 = 9. Der er en orbital i en s underskal (l = 0), tre orbitaler i en p underskal (l = 1) og fem orbitaler i en d underskal (l = 2). Antallet af orbitaler i en subshell er derfor 2(l) + 1.

Hvad er Hund-reglen?

Hunds regel . Hunds regel : hver orbital i en underskal er enkelt optaget med en elektron, før en hvilken som helst orbital er dobbelt optaget, og alle elektroner i enkeltbesatte orbitaler har samme spin.

Anbefalede: