Hvorfor er eukaryote genomer større?
Hvorfor er eukaryote genomer større?

Video: Hvorfor er eukaryote genomer større?

Video: Hvorfor er eukaryote genomer større?
Video: From DNA to protein - 3D 2024, Kan
Anonim

Genfamilier og pseudogener

En anden faktor, der bidrager til den store størrelse af eukaryote genomer er, at nogle gener gentages mange gange. Hvorimod de fleste prokaryote gener kun er repræsenteret én gang i genom , mange eukaryot gener er til stede i flere kopier, kaldet genfamilier.

I forhold til dette, hvorfor varierer genomer i størrelse?

I 1991 foreslog John W. Drake en generel regel: at mutationshastigheden inden for en genom ogdet er størrelse er omvendt korreleret. Denne regel har vist sig at være nogenlunde korrekt for simple genomer såsom dem i DNA-vira og encellede organismer. Dens grundlag er ukendt.

Man kan også spørge, hvordan adskiller prokaryote og eukaryote genomer sig? Prokaryoter er typisk haploid, normalt med et enkelt cirkulært kromosom fundet i nukleoidet. Eukaryoter er diploid; DNA er organiseret i flere lineære kromosomer, der findes i kernen. Prokaryote og eukaryote genomer begge indeholder ikke-kodende DNA, hvis funktion ikke er godt forstået.

Hvad er eukaryote genomer heri?

Eukaryote genomer er sammensat af et eller flere lineære DNA-kromosomer. Ligesom de bakterier, de stammer fra, har mitokondrier og kloroplaster et cirkulært kromosom. I modsætning til prokaryoter, eukaryoter har exon-intron-organisation af proteinkodende gener og variable mængder af repetitivt DNA.

Hvad er kompleksiteten af en eukaryot celle?

Stort set alt det liv, vi ser hver dag - inklusive planter og dyr - tilhører det tredje domæne, Eukaryota. Eukaryote celler er flere kompleks end prokaryoter, og DNA'et er lineært og findes i en kerne. Eukaryote celler prale af deres egne personlige "kraftværker", kaldet mitokondrier.

Anbefalede: