Hvilke beviser er der for, at lys virker som en bølge?
Hvilke beviser er der for, at lys virker som en bølge?

Video: Hvilke beviser er der for, at lys virker som en bølge?

Video: Hvilke beviser er der for, at lys virker som en bølge?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Oprindeligt besvaret: Hvad er beviset at lys er også en bølge ? Det er på grund af noget der hedder det Dobbeltspalteeksperiment. Dybest set, når fotoner skydes gennem en enkelt spalte, og de rammer en detektor, danner de et mønster af blot en linje, hvor det spalte er.

Hvad beviser i denne forbindelse, at lys er en bølge?

Fænomener som diffraktion, refleksion, brydning, polarisering osv. er beviset på bølge teori om lys . Hvorimod fotoelektrisk effekt er et bevis på partikelnaturen af lys . Lys flytter ind bølger , som det lyder.

Ved også, hvad der beviser, at lys er en partikel? Fotoelektrisk effekt opstår, når en højenergifoton ( let partikel ) rammer en metaloverflade og en elektron udstødes, mens fotonen forsvinder. Dette viser det lys kan være en partikel OG en bølge. Når hyppigheden af lys stiger, øges hastigheden af elektronen, der udstødes.

Ved også, er lys en bølge eller en partikel bevise dit svar?

Lys Er også en Partikel ! Nu det det dobbelt karakter af lys som "både en partikel og en bølge " har været bevist , blev dens væsentligste teori videreudviklet fra elektromagnetik til kvantemekanik. Einstein troede lys er en partikel (foton) og det flow af fotoner er en bølge.

Hvad er lys en bølge af?

Maxwell beskrevet lys som en helt speciel slags bølge - en sammensat af elektriske og magnetiske felter. Felterne vibrerer vinkelret på bevægelsesretningen af bølge , og vinkelret på hinanden. Fordi lys har både elektriske og magnetiske felter, det kaldes også elektromagnetisk stråling.

Anbefalede: