Har planteceller og dyreceller mitokondrier?
Har planteceller og dyreceller mitokondrier?

Video: Har planteceller og dyreceller mitokondrier?

Video: Har planteceller og dyreceller mitokondrier?
Video: Cellenes oppbygning 2024, Kan
Anonim

Begge dyr og planteceller har mitokondrier , men kun planteceller har kloroplaster. Denne proces (fotosyntese) foregår i kloroplasten. En gang sukkeret er klarede det er derefter opdelt af mitokondrier at lave energi til celle.

Er mitokondrier på denne måde i plante- og dyreceller?

Strukturelt set, plante- og dyreceller er meget ens, fordi de begge er eukaryote celler . De indeholder begge membranbundne organeller såsom kernen, mitokondrier , endoplasmatisk retikulum, golgi-apparat, lysosomer og peroxisomer. Disse strukturer omfatter: kloroplaster, den celle væg og vakuoler.

For det andet, hvad er forskellen mellem plante- og dyreceller? EN forskel mellem planteceller og dyreceller er det mest dyreceller er runde, hvorimod de fleste planteceller er rektangulære. Planteceller har en stiv celle mur, der omgiver celle membran.

Heraf, har dyreceller en cellevæg?

Dyreceller er typiske for eukaryote celle , omsluttet af et plasma membran og indeholder en membran -bundne kerne og organeller. I modsætning til den eukaryote celler af planter og svampe, det gør dyreceller ikke har en cellevæg.

Er flageller i plante- og dyreceller?

Det basale plantecelle deler et lignende konstruktionsmotiv med den typiske eukaryot celle , men har ikke centrioler, lysosomer, mellemfilamenter, cilia eller flageller , som gør dyrecelle . Det anslås, at der er mindst 260.000 arter af planter i verden i dag.

Anbefalede: