Har kun eukaryote celler en kerne?
Har kun eukaryote celler en kerne?

Video: Har kun eukaryote celler en kerne?

Video: Har kun eukaryote celler en kerne?
Video: Eukaryote celler 2024, April
Anonim

Eukaryote celler har membranbundne organeller, mens prokaryote celler gør ikke. Eukaryote celler har en kerne der indeholder genetisk information kaldet DNA, mens prokaryote celler gør ikke. I prokaryote celler , DNA'et flyder bare rundt i celle.

Hvis man tager dette i betragtning, hvilke eukaryote celler har ikke en kerne?

Der er flere forskelle mellem de to, men den største forskel mellem dem er det eukaryote celler har en distinkt kerne indeholdende cellens genetisk materiale, mens det er prokaryot celler har ikke en kerne og har frit svævende genetisk materiale i stedet.

Efterfølgende er spørgsmålet, om prokaryote celler har en kerne? Opdelingen mellem prokaryoter og eukaryoter betragtes normalt som den vigtigste forskel eller forskel mellem organismer. Forskellen er den eukaryote celler har en "sand" kerne indeholdende deres DNA, hvorimod prokaryote celler gør ikke har en kerne . Prokaryoter mangler mitokondrier og kloroplaster.

hvor mange kerner har eukaryote celler?

Eukaryote celler kan har mere end en kerne om celle . Sådan celler kaldes multinukleære eller polynukleære celler.

Hvorfor har prokaryote celler ingen kerne?

At have ingen sand kerne har sine egne fordele. Prokaryoter kan optage genetisk materiale (plasmider osv.) fra deres omgivelser og blive proteinfremstillingsfabrikker, uanset hvilken genetisk kode der er lagt i dem, forudsat at råmaterialet (aminosyrerne) er tilgængeligt.

Anbefalede: