Hvad betyder multiplicitet i Precalc?
Hvad betyder multiplicitet i Precalc?

Video: Hvad betyder multiplicitet i Precalc?

Video: Hvad betyder multiplicitet i Precalc?
Video: Multiplicity and End Behavior of Polynomials (Precalculus - College Algebra 29) 2024, Kan
Anonim

I matematik er mangfoldighed af et medlem af et multisæt er antallet af gange, det vises i multisættet. For eksempel er antallet af gange en given polynomialligning har en rod i et givet punkt mangfoldighed af den rod.

På samme måde kan du spørge, hvad det vil sige at have en multiplicitet på 2?

Faktoren er gentaget, at er , faktoren (x− 2 ) vises to gange. Antallet af gange en given faktor optræder i faktorformen af ligningen for et polynomium er kaldet mangfoldighed . Det nul, der er forbundet med denne faktor, x= 2 , har multiplicitet 2 fordi faktoren (x− 2 ) forekommer to gange.

Ved også, hvad betyder multiplicitet af et nul? EN nul har en " mangfoldighed ", som refererer til det antal gange, dens tilknyttede faktor optræder i polynomiet. F.eks. har kvadratisk (x + 3)(x – 2) nullerne x = –3 og x = 2, som hver forekommer én gang.

På denne måde, hvad er multipliciteten af 9?

Multiplikitet i proton-NMR

# af linjer forholdet mellem linjer betegnelse for peak
6 1:5:10:10:5:1 sekstet
7 1:6:15:20:15:6:1 septet
8 1:7:21:35:35:21:7:1 oktet
9 1:8:28:56:70:56:28:8:1 ikke

Hvordan ved man, om en multiplicitet er ulige eller lige?

Hvis det mangfoldighed er ulige , vil grafen krydse x-aksen ved det nulpunkt. Det vil sige, at den vil skifte side, eller være på modsatte sider af x-aksen. Hvis det mangfoldighed er lige , vil grafen røre x-aksen ved dette nul. Det vil sige, at den bliver på samme side af aksen.

Anbefalede: