Er kork et træ?
Er kork et træ?

Video: Er kork et træ?

Video: Er kork et træ?
Video: Montering af Wicanders korkgulv 2024, April
Anonim

Det grundlæggende svar her er det kork er lavet af træ . Men det er heller ikke helt rigtigt. Typisk tænker vi på træ som værende træets stamme, men kork er egentlig kun de vandtætte celler, der adskiller ydersiden af træets bark, fra indersiden.

Hvad bruges korktræ til?

Den er let, rådbestandig, brandsikker, termitbestandig, uigennemtrængelig for gas og væske, blød og flydende. Det er disse egenskaber, der gør den ideel til at stoppe vinflasker og flisegulve. Lad os tage et kig på hvordan kork bliver strippet fra træ og forarbejdet til forbrugerprodukter.

Ved også, hvordan er kork lavet? Kork ege høstes hvert niende år, én gang de nå modenhed. Det skader ikke træet, og det kork bark vokser igen. Mest kork skove er i Portugal og Spanien. Høståret er markeret på stammen, så hvert træ bliver ikke høstet på det forkerte tidspunkt.

Med dette i øjesyn, hvilken type materiale er kork?

Quercus suber

Er kork fra et træ?

Ja, der er en kork træ ! Det hedder Quercus Suber L, men er mest kendt som Kork Egetræ træ . Den lever i gennemsnit 200 år. Det Kork Egetræ Træ er en stedsegrøn mellemstor eg, der har en tyk korkagtig bark, der periodisk høstes for at producere salgbar kork.

Anbefalede: