Er brom et metal ikke-metal eller metalloid?
Er brom et metal ikke-metal eller metalloid?

Video: Er brom et metal ikke-metal eller metalloid?

Video: Er brom et metal ikke-metal eller metalloid?
Video: The Periodic Table: Crash Course Chemistry #4 2024, Kan
Anonim

Brom er det tredje halogen, der er en ikke-metal i gruppe 17 i det periodiske system. Dets egenskaber svarer således til fluor, klor og jod og har en tendens til at ligge mellem egenskaberne for de to nabohalogener, klor og jod.

På samme måde kan du spørge, er brom et metal eller ikke-metal?

Brom er en ikke-metal element. Det tager en flydende form ved normal stuetemperatur og har en brunlig-rød farve i både sin gasformige og flydende tilstand.

Man kan også spørge, er calcium et metal eller ikke-metal eller metalloid? Kalk er et kemisk grundstof med symbolet Ca og atomnummer 20. Som en jordalkali metal , kalk er en reaktiv metal der danner et mørkt oxid-nitrid-lag, når det udsættes for luft. Dens fysiske og kemiske egenskaber minder mest om dens tungere homologer strontium og barium.

Med hensyn til dette, er barium et metalmetalloid eller ikke-metal?

Barium er et kemisk grundstof med symbolet Ba og atomnummer 56. Det er det femte grundstof i gruppe 2 og er et blødt, sølvfarvet jordalkalimetal. På grund af dets høje kemiske reaktivitet findes barium aldrig i naturen som et frit grundstof.

Hvorfor betragtes brom som et ikke-metal?

Hovedgruppeelementerne på højre side af det periodiske system, fra gruppe 15-18, har mere end fire valenselektroner og får nok elektroner til at nå otte og danner positive ioner. Disse elementer er ikke-metaller. Brom er i gruppe 17, halogenerne.

Anbefalede: