Hvad er brugen af reaktiv effekt?
Hvad er brugen af reaktiv effekt?

Video: Hvad er brugen af reaktiv effekt?

Video: Hvad er brugen af reaktiv effekt?
Video: Where does the Reactive Power go? TheElectricalGuy 2024, Kan
Anonim

Reaktiv effekt bruges til at give de nødvendige spændingsniveauer for aktiv strøm at udføre nyttigt arbejde. Reaktiv effekt er afgørende for at bevæge sig aktiv strøm gennem transmissions- og distributionssystemet til kunden.

Hvad er så en reaktiv effekt?

Reaktiv effekt er resultatet strøm inwatt af et vekselstrømskredsløb, når den aktuelle bølgeform er ude af fase med spændingens bølgeform, normalt med 90 grader, hvis belastningen udelukkende er reaktive , og er resultatet af enten kapacitive eller induktive belastninger.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad der sker, når den reaktive effekt er nul? Men når der er en tidsforskydning mellem spændingen og strømmen, både aktiv og reaktiv effekt overføres. Men gennemsnittet af reaktiv effekt er nul , intet net energi er transmitteret; det energi på grund af reaktiv effekt flyder i én retning er lig med energi flyder i den anden retning.

Man kan også spørge, hvorfor reaktiv effektkompensation er påkrævet?

Så for at undgå cirkulationen mellem belastningen og kilden skal det være det kompenseret . ? Også for at regulere strøm faktor af systemet og opretholde spændingsstabiliteten vi brug for til kompensere for reaktiv effekt . ? Anideal shuntkompensator giver den reaktiv effekt til systemet.

Hvorfor bruger induktionsmotoren reaktiv effekt?

Det reaktiv effekt tegnet af motor er relateret til energi nødvendig for at vedligeholde motorens indre magnetfelt. Den strøm, der trækkes af en induktiv vikling, forsinker den påførte spænding med 90 grader.

Anbefalede: